VIEMÄRISUKITUS

Akvatek – Uusi viemäriputkisto alle viikossa

Akvatek on erikoistunut viemärisaneerausten toteuttamiseen sukitusmenetelmällä. Tarjoamamme palvelut sopivat kaikenlaisiin kiinteistöihin, kaikenlaisille asiakkaille.

Viemärisukitus

Viemärisukitus on paras valinta viemärisaneeraukseen

Viemäriverkosto voidaan perinteisen putkistosaneerauksen sijaan uudistaa sukitusmenetelmällä. Oikein ja ammattitaidolla tehtynä se on nopea ja asukasystävällinen tapa toteuttaa viemäriputkistojen uudistus. Sukituksessa uusi viemäriputkisto muodostuu vanhan putken sisään ja se vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan uutta nykyaikaista muovista viemäriputkea.

Sukitusmenetelmällä tehty viemärisaneeraus ei vaadi pintojen avaamista ja vanhan putkiston poistamista uuden tilalta. Koko saneeraustyö saadaan valmiiksi yleensä alle viikossa ja kodissa voidaan asua koko remontin ajan. Sukitus on myös perinteistä viemäriremonttia huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto.

Vanha ruostunut valurautainen viemäriputki

Ennen

Sukitettu, uutta muoviputkea vastaava viemäriputki

Jälkeen

Milloin viemärisaneeraus on ajankohtainen?

Viemäriremontti pitää tehdä viimeistään silloin, kun putkiston ikä on noin 40 vuotta. On kuitenkin yleistä, että putkien todellinen käyttöikä on tätä lyhyempi. Viemäriremontti on välttämätön toimenpide ikääntyvän kiinteistön elinkaaren aikana.

Perinteisessä viemäriremontissa vanhat putket poistetaan ja tilalle asennetaan uusi viemäriputkisto. Pintoja ja rakenteita joudutaan purkamaan ja pihalle tekemään kaivuutöitä. Aikaa voi kulua työhön jopa yli kuukausi, eikä normaali asuminen ole mahdollista, sillä koti on käytännössä rakennustyömaa.

Viemärisukitus on perinteistä putkistosaneerausta vaivattomampi ja huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Viemärit kannattaa siis saneerata silloin, kun se on vielä mahdollista tehdä sukittamalla.

Akvatek on viemärisukitusten kotimainen huippuosaaja, suoritamme työt aina laadukkaasti ja standardien mukaisesti. Toimintamme tavoitteena on aina tyytyväinen asiakas.

Toimi ajoissa ja pyydä meiltä tarjous viemärisaneerauksesta, kun se on vielä mahdollista tehdä sukittamalla!

Erilaisten viemäriputkien yleisiä ongelmia ajan saatossa
Reikä muovisen viemäriputken seinämässä

Reikä muoviputkessa

Viemäriputken irronnut tiiviste on riski vuotovahingolle

Tiivistevaurio

Yleisimmät ongelmat vanhoissa viemäreissä

Valurautaiset, betoniset ja muoviset viemäriputkistot tulevat elinkaarensa päähän yleensä noin 40 vuoden iässä. Ongelmia voi kuitenkin esiintyä jo aiemmin, sillä viemäriverkoston eri osat kuluvat eri tahtiin. Viemäriverkoston kestävyyteen vaikuttavat materiaalien ominaisuuksien lisäksi sen ympäristö, asennustapa ja sille vuosien aikana aiheutuneet rasitteet.

Valurautaisissa viemäreissä tapahtuu ajan saatossa syöpymistä ja ruostumista. Ruostelaatat irtoilevat, joka aiheuttaa putkiston tukkeumista ja veden seisomista putkiston sisällä. Ruosteinen ja rosoinen putkiston pinta myös kerää likaa helpommin putkiston seinämiin, mikä edesauttaa putkien tukkeutumista. Kosteuden ja viemärikaasujen yhteisvaikutus heikentää putken rakennetta seinämistä ja yläosista, mikä aiheuttaa valurautaputkistoille romahtamisvaaran. Valurautaisen viemäriputken tekninen käyttöikä on 50 vuotta.

Betoni on heikoin viemäriputkistoissa käytetyistä materiaaleista. Betoniviemäreiden yleisiä ongelmia ovat halkeamat putkissa ja liitoskohtien vauriot. Betonin pinta kuluu, jolloin karkea kiviaines tulee näkyviin ja putken rakenne heikkenee. Kosteus pääsee kulkemaan betonin huokoiseen rakenteeseen, ja jäätyessä se voi säröillä laajentumisen vuoksi. Betoniviemäreille on tyypillistä, että pihakasvien juuret tunkeutuvat putken pinnan lävitse aiheuttaen tukoksia viemäriin. Betonisen viemäriputken tekninen käyttöikä on 25 vuotta.

Muovisia viemäriputkia on kehitetty vuosikymmenien ajan, ja ne eroavat toisistaan ominaisuuksiensa ja käyttöikänsä suhteen. Muoviputkien valmistuksessa käytetyt pehmentimet ja lisäaineet haihtuvat ajan kuluessa, joka johtaa putkiston seinämien lasittumiseen ja haurastumiseen. Lasittuneet putkistot ovat alttiita vaurioille, ja ne voivat halkeilla pienestäkin liikkeestä tai mekaanisesta rasituksesta. Myös tiivisteet kovettuvat ja haurastuvat iän myötä. Putkiliitokset ovat yleisiä ongelmakohtia ja ne voivat olla täysin irronneet. Varsinkin ennen asennustöissä ja -tavoissa oli suuria eroja, joten asennusvirheet ovat myös yleisiä. Vanhan muoviviemärin käyttöikä on noin 40 vuotta.

 

Miten viemärin sukitus tapahtuu?

Viemärin sukituksessa vanha viemäri toimii muottina uudelle itsekantavalle viemäriputkistolle. Viemärin sisään viedään epoksimuovilla kyllästetty sukka, joka paineistetaan ja kovettuessaan se muuttuu muoviputkeksi. Sukitetulla viemärilinjastolla on saumaton, täysin yhtenäinen rakenne. Vanha viemäriputki jätetään paikalleen haurastumaan uuden putken ympäriltä. Viemärisukitus on nopea, edullinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu vanhan viemärijärjestelmän saneeraukseen.

Viemärisukituksen valmistelu lähtee liikkeelle viemäreiden kuntokartoituksesta. Kartoituksen jälkeen työ suunnitellaan ja saneerauksen ajankohdasta sovitaan asiakkaan kanssa. Suoritettu työ tehdään aina huolellisesti ja asiakasta kunnioittaen.

1. Työn valmistelu

 • Sukituksen työvaiheet käydään läpi asiakkaan kanssa
 • Vesikalusteet, kuten WC-istuimet ja hajulukot irrotetaan
 • Työskentelyalue sekä kulkureitit suojataan

2. Putkiston valmistelu sukitukseen

 • Putket joko jyrsitään rassiketjuilla tai karhennetaan hiomapaperilla, luoden tasalaatuisen pinnan sukitukselle
 • Putkisto huuhdellaan
 • Puhdistuksen jälkeen viemäri kuvataan vielä kerran ennen uuden putken asennusta
Viemäriputki karhennetaan hiomapaperilla tasalaatuisen pinnan aikaansaamiseksi ennen sukan asentamista

3. Sukitusvaihe – sukan valmisteleminen

 • Sukka leikataan oikean mittaiseksi
 • Epoksiseos sekoitetaan yhdistämällä epoksi ja koveteaine
 • Seos kaadetaan sukan sisään
 • Ilmakuplat poistetaan vakuumipumpulla
 • Sukka mankeloidaan, jotta epoksi levittyy tasaisesti

4. Sukitusvaihe – sukan asentaminen

 • Epoksoitu sukka puhalletaan viemäriin paineilman avulla
 • Sukka kääntyy puhallettaessa nurinpäin, jolloin epoksoitu sisäpinta menee vanhan viemärin pintaa vasten
 • Liukkaasta ulkopinnasta tulee uuden viemärin sisäpinta
 • Sukka kovettuu vanhan viemärin sisälle, kovettumista voidaan tarvittaessa nopeuttaa höyryn tai kuuman veden avulla
Epoksi ja kovetusaine sekoitetaan yhtenäiseksi massaksi työmaalla

5. Sukitusvaihe – haaraviemärien sukitus

 • Viemärihaarat avataan poraamalla ja haaran suu hiotaan
 • Runkoviemärin haarakohtiin asennetaan haarakappaleet
 • Haaraviemärit sukitetaan haarakappaleen päälle
 • Haaravahvike vahvistaa koko viemärilinjaston rakennetta

6. Lopputarkastus

 • Sukitettu putkisto kuvataan ja kuvausmateriaali tallennetaan muistitikulle
 • Vesikalusteet asennetaan paikalleen ja suojaukset poistetaan
 • Työn jäljet siivotaan ja jätteet viedään pois
Epoksoitu sukka asennetaan vanhaan viemäriin lattiakaivon kautta paineilman avulla

Kun työ on suoritettu, toimitamme asiakkaalle erittelyn kotitalousvähennystä varten kahden viikon kuluessa. Ensimmäinen lasku saapuu noin kuukauden päästä työn valmistumisesta. Joustavan rahoituksen ansiosta voit maksaa laskun joko sinulle sopivissa erissä tai kerralla.

Viemärisukitus saadaan yleensä valmiiksi 3-6 päivässä, riippuen työn laajuudesta.
Akvatekin työllä on 5 vuoden takuu ja sertifioidulla sukitusmenetelmällä on 30 vuoden materiaalitakuu. Sukitettu putki vastaa ominaisuuksiltaan uutta nykyaikaista muoviputkea ja sen tekninen käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Pyydä tarjous viemärisukituksesta

 • Uusi muovinen viemäriverkosto alle viikossa
 • Sukitetun viemäriputken tekninen käyttöikä on jopa 50 vuotta
 • Voit asua kotonasi viemärisaneerauksen aikana
 • Pintoja tai rakenteita ei tarvitse purkaa, eikä kaivuutöitä suorittaa pihamaalle
 • Alan parhailla menetelmillä ja työvälineillä suoritettu työ
 • Sertifioitu asennus on laatutakuu asiakkaalle
 • Asiakastyytyväisyys palveluumme on huippuluokkaa