VIEMÄRIKUVAUS

Miksi viemäri kannattaa kuvata?

Vuosien aikana kärsinyt viemäri voi hoitamattomana aiheuttaa mittavan vesivahingon. Viemäriin kerääntyy vuosien käytön seurauksena siellä kulkevasta materiaalista kovettumia. Jos viemäriin on muodostunut pato, johtaa se veden seisomiseen, joka rasittaa putkistoa ja voi johtaa putken täydelliseen tukkeutumiseen. Ongelmia voi olla myös esimerkiksi putkien liitoksissa tai tiivisteissä, jotka haurastuvat iän myötä. Jos viemärit oireilevat toistuvasti esimerkiksi pulputtamalla, ne vetävät huonosti, tai niistä on hajuhaittaa, kannattaa viemärit aina kuvata.

Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan vasta niiden ilmaantuessa. Huonosti vetävään keittiön altaaseen kaadetaan putkenavausainetta, tai akuuttiin ongelmaan tilataan loka-auto jäteliikkeestä. Putkenavausaine syövyttää aukon viemärissä olevaan kertymään ja imuauto poistaa tukoksen ilman- tai vedenpaineella. Yhteistä näille keinoille on se, että ne on suunniteltu oireiden poistamiseen, eivätkä ne selvitä ongelmien syytä. Viemärien todellinen kunto voidaan selvittää ainoastaan tutkimalla miltä niiden sisällä näyttää. Viemärikameran avulla se onnistuu nopeasti ja vaivattomasti.

Lähtökohtaisesti viemärit kannattaa kuvata säännöllisesti esimerkiksi viiden vuoden välein, jotta akuutteja tilanteita ei pääse syntymään. Viemärikuvauksessa tarkastamme putkiston  kunnon ja tunnistamme mahdolliset ongelmakohdat. Asiantuntijamme arvioi kuvauksen perusteella tulevien huoltotarpeiden ajankohdan ja tarjoaa tilanteeseen sopivaa ratkaisua. 

Kuvaamalla viemäriverkoston ennaltaehkäiset piilevien ongelmien pahenemisen ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Viemäri tukossa
Viemärikamera soveltuu kaikkien viemärien kuvaukseen

Miten viemärikuvaus etenee?

Viemärin kuvaus on täysin maksuton, eikä velvoita jatkotoimenpiteisiin. Kuvaus sisältää yhden tai useamman viemäripisteen kuvauksen Akvatekin viemärikuvaukseen tarkoitetulla viemärinkuvausjärjestelmällä. Viemärikamerassa on live-näyttö, jonka kautta asiakas voi yhdessä asiantuntijamme kanssa seurata miltä viemärin sisällä näyttää.

Kuvaamalla viemärit saadaan mahdolliset ongelmakohdat tarkasti ja luotettavasti selville, jonka ansiosta pystytään hoitamaan itse ongelmaa, eikä ainoastaan sen aiheuttamaa oiretta. Mikäli viemärit ovat hyvässä kunnossa, eikä sieltä löydy toimenpiteitä vaativia seikkoja, saatte varmistuksen viemäreiden hyvästä kunnosta. Jos viemäreistä löytyy puhdistuksen tarvetta tai vaurioita, saatte meiltä tilanteeseen sopivan ratkaisuehdotuksen ja hinta-arvion.

Viemärikamera sisältää live-näytön

Pyydä maksuton viemärikuvaus

  • Täysin maksuton eikä sido jatkotoimiin
  • Saat selville viemäreiden todellisen kunnon
  • Mahdolliset huollon tarpeet selviävät
  • Tarjoamme tarpeisiinne sopivan ratkaisun
  • Toimimalla ajoissa voit välttää vesivahingon