VIEMÄRIHUOLTO

Akvatek – Laadukkaat viemärihuollot

Akvatek on omakotitalojen viemärihuoltojen kotimainen huippuasiantuntija tuhansien tyytyväisten asiakkaiden kokemuksella. Tutkimme ja huollamme viemärit alan parhailla menetelmillä ja työkaluilla.

 

Viemäriputken toiminta

Viemäriputkistoon kertyy jatkuvasti rasvaa ja muuta orgaanista jätettä. Kaikki orgaaninen jäte ei poistu veden mukana vaan kiinnittyy putken seinämiin. Kertyessään viemäreihin orgaaninen jäte alkaa häiritsemään veden virtausta ja aiheuttaa myöhemmin tukoksia. Orgaaninen jäte myös mätänee putkistoon ja alkaa tuottamaan putkistolle haitallista rikkivetyä. Viemärit ovat valmistettu valuraudasta, betonista tai muovista. Viemäriputkiston käyttöikä on yleensä noin 40 vuotta, mutta joissain tapauksissa jopa lyhyempi.

Viemärin iän perusteella ei voida päätellä huollon tarvetta, koska verkoston eri osat kuluvat eri tahtiin ja asennusten laadussa on varsinkin aiemmin ollut suuria eroja.

Viemäriputkien käyttöikä on yleensä noin 40 vuotta
Viemärijäte kertyy putkien seinämiin aiheuttaen viemäritukoksen

Erilaiset viemäriongelmat

Viemäriputkissa voi olla useita erilaisia piileviä ongelmia, jotka saavat viemärit oirehtimaan eri tavoin. Viemäri ei vedä kunnolla, sieltä nousee viemärin hajua, viemäri pulputtaa, tai menee tukkoon toistuvasti. Viemäriputkisto ja sen liitoskohdat ja tiivisteet haurastuvat ajan saatossa. Hoitamattomat viemäriongelmat voivat vuosien aikana pahentua ja johtaa esimerkiksi putken täydelliseen tukkeutumiseen, putkiliitosten irtoamiseen, tai jopa putken rakenteen romahtamiseen.

Tukokset ja hajuhaitat ovat viemäriputkien yleisimpiä ja helposti tunnistettavia ongelmia. Putkitukoksista johtuvat vesivahingot ovat yleisiä ja niiden aiheuttamat kosteusvahingot laajoja ja kalliita. Säännöllisellä viemärihuollolla koko putkiston todellinen kunto saadaan selville, ongelmia voidaan ennaltaehkäistä ja viemäreiden toimivuutta ylläpidetään.

Akvatekin viemärihuoltokalusto on helposti liikuteltavissa ja käytettävissä yhden miehen voimin
Akvatekin huoltoauto sisältää kaikki tarvittavat työvälineet viemäreiden huoltotöihin

Huolto on ajankohtainen 15-20 vuoden välein

Viemärit suositellaan kuvautettavan 2-5 vuoden välein ja huollettavan 15-20 vuoden välein. On kuitenkin yleistä, että esimerkiksi 80-luvulla rakennetun kiinteistön viemäreitä ei ole huollettu tai kuvattu koskaan. Tämä johtuu siitä, että ennaltaehkäiseviä viemärihuoltoja on alettu tehdä Suomessa enemmän vasta viime vuosien aikana kaluston kehittymisen ja talojen ikääntymisen seurauksena. Kiinteistön omistajan paras työkalu viemärin toiminnan ylläpitämiseen ja ongelmien ennaltaehkäisemiseen on säännöllinen viemärihuolto.

Huolto sopii jokaiseen kiinteistöön

Käyttämämme viemärihuoltokalusto on suunniteltu siten, että se soveltuu kaikenlaisten kiinteistöjen viemärihuoltoihin. Tehokas harjakone puhdistaa putket koko viemärin alalta ja pilkkoo kaiken orgaanisen jätteen putkistossa ja sen seinämissä pieniksi hiutaleiksi, jotka poistuvat veden ja pesuaineen mukana kunnan tai kaupungin viemäriverkostoon.

Akvatekin käyttämä harjapuhdistus viemärihuolloissa on ylivoimainen menetelmä verrattuna painehuuhteluun tai imuautolla suoritettuun tukoksen avaamiseen. Jälkimmäisissä on riski putkivaurioille ja vesivahingoille. Putkisto ei myöskään puhdistu kunnolla, sillä ainoastaan suuremmat tukokset poistuvat jättäen kertymät putken seinämiin, joten palvelu saatetaan joutua tilaamaan uudestaan jopa kuukauden sisällä. Tarjoamallamme palvelulla putket saadaan täysin puhtaaksi putkistoa rasittamatta ja sen hyödyt kantavat vuosiksi eteenpäin.

Mitä Akvatekin viemärin täyshuolto sisältää?

Huollot hoidetaan yhtäjaksoisesti ja välttäen ylimääräisiä häiriöitä. Kodissa voi asua normaalisti huoltotöiden ajan. Huollon tarvekartoitus tehdään yksilöllisesti jokaisen asiakkaan tarpeisiin mukautuvasti tämän kotona. Huolto suunnitellaan tarkasti ja sen vaiheet käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa.

Huoltoon kuuluvassa viemärien puhdistuksessa käytetään Akvatekin erikoislaitteistoa ja luontoystävällisiä pesuaineita. Harjakoneella suoritettu kokonaisvaltainen viemäreiden puhdistus takaa sen, ettei putkiston seinämiin jää kertymää, mikä haurastuttaa putkistoa tai voisi aiheuttaa tukoksen tulevaisuudessa. Mekaaninen harjapuhdistus on myös turvallisin ratkaisu, sillä se ei sisällä samanlaista riskiä viemäristön rikkoutumiselle tai tulvimiselle kuin esimerkiksi painehuuhtelu.

 • Pystyviemärien ja pohjaviemärin pesu
 • Haaraviemärien puhdistus harjakoneella
 • Hajulukkojen puhdistus tai vaihto uuteen
 • Lattiakaivojen puhdistus ja desinfiointi
 • Viemäriputkien kuvaus puhdistuksen jälkeen viemärikameralla
 • Kuntoraportti, joka sisältää mm. videokuvaa ja kirjallisen kuntoarvion
Huoltomies kuljettamassa viemärikameraa ja harjakonetta taloyhtiön rappukäytävässä
Viemärihuollossa kaikki hajulukot puhdistetaan huolellisesti
Puhdistetut viemärit kuvataan ja videokuva tallennetaan muistitikulle, joka jää asiakkaalle

Hajulukot ja lattiakaivot

Viemärihuollon yhteydessä pesualtaiden hajulukot puhdistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan uusiin ja käteviin Smartloc-hajulukkoihin. Uusien sileäpintaisten ja ovaalinmuotoisten putkien ansiosta veden virtaus paranee ja sakkaa kertyy vähemmän putkiin. Uudet hajulukot voidaan helposti puhdistaa ilman erikoistyökaluja, ne pienentävät vesivahingon riskiä ja säästävät kaappitilaa.

Lattiakaivot avataan, puhdistetaan ja desinfioidaan. Valurautaisiin lattiakaivoihin porataan uusi huoltoreikä, joka tulpataan kumitiivisteellä. Kaikkiin lattiakaivoihin asennetaan lisäksi kätevä verkkosuoja, joka estää esimerkiksi hiusten kertymisen putkistoon. Puhdistuksessa käytettävät pesuaineet ovat luontoystävällisiä.

Kattava dokumentointi

Perusteellisen harjauksen yhteydessä varmistetaan putkiston puhtaus viemärikameran avulla. Kun viemäriputki on todettu puhtaaksi, suoritetaan lopullinen koko putkiston viemärikuvaus. Kuvauksesta tallentuu video, joka myös jää asiakkaan muistitikulle myöhempää käyttöä varten. Lisäksi asiakas saa kirjallisen kuntoarvion viemärijärjestelmän kokonaistilanteesta ja huolto-ohjeita viemärien hyvään ylläpitoon. Puhtaasta putkistosta pystytään kattavasti tarkistamaan viemärin todellinen kunto ja arvioimaan mahdollisia riskitekijöitä sekä jatkotoimenpiteiden tarpeellisuutta.

Huoletonta asumista

Viemärihuollon jälkeen kodin omistajalle jää luotettava kuva kotinsa viemärien kunnosta. Asumismukavuus paranee kun viemärit vetävät nopeasti ja hajuhaitat poistuvat. Myös viemäristä kuuluva pulputtava ääni poistuu. Viemärihuollolla varmistat viemärin toimivuuden pitkälle tulevaisuuteen ja vältät odottamattomien yllätysten syntymisen. Huollettu viemärijärjestelmä ja kattava dokumentointi myös nostavat kiinteistön arvoa.

Viemäriputken käyttöikä kasvaa

Säännöllinen viemärihuolto jatkaa kaikkien putkien käyttöikää. Mekaanisesti suoritettu harjapesu on turvallinen tapa puhdistaa koko putkiston ala seinämiä myöten. Orgaaninen viemärijäte muodostaa mädäntyessään syövyttävää rikkivetyä, joka aiheuttaa valurauta- ja betoniputkille korroosiota. Tämä aiheuttaa kymmenien vuosien aikana putken syöpymistä, jolloin riski laajemmasta viemäriongelmasta kasvaa. Muoviselle viemäriputkelle orgaaninen rikkipitoinen viemärijäte ei aiheuta syöpymistä, vaan tiivisteiden kovettumista ja halkeilua. Kovasta kuormituksesta johtuen muovisen viemäriputken tiivisteet saattavat olla täysin kovettuneet ja haljenneet jo 20 vuoden käyttöiän jälkeen.

Akvatek on palvellut onnistuneesti tuhansia omakotiasujia
Viemärihuoltoon sisältyvä harjapesu soveltuu kaikkiin viemäreihin ja sillä saadaan putkisto puhtaaksi kaikista kertymistä
 • Alan parhaat menetelmät ja lopputulos
 • Putkisto saadaan puhtaaksi ja liukkaaksi
 • Hajuhaitat poistuvat
 • Putkiston käyttöikä kasvaa
 • Puhtaasta putkistosta saadaan selville viemärin kunto
 • Videokuva muistitikulla ja kirjallinen huoltoraportti talokansioon
 • Huolletun kiinteistön arvo nousee
 • Mielenrauhaa ja huoletonta asumista

Pyydä maksuton viemärikuvaus ja -kartoitus