VIEMÄRIHUOLTO

Akvatek – Laadukkaat viemärihuollot

Akvatek on omakotitalojen viemärihuoltojen kotimainen huippuasiantuntija tuhansien tyytyväisten asiakkaiden kokemuksella. Tutkimme ja huollamme viemärit alan parhailla menetelmillä ja työkaluilla.

 

Viemärihuolto, Akvatek

Viemäriputken toiminta

Viemäriputkistoon kertyy jatkuvasti orgaanista jätettä. Kaikki orgaaninen jäte ei poistu veden mukana vaan kiinnittyy putken seinämiin. Kertyessään viemäreihin orgaaninen jäte alkaa häiritsemään veden virtausta ja aiheuttaa myöhemmin tukoksia. Orgaaninen jäte myös mätänee putkistoon ja alkaa tuottamaan putkistolle haitallista rikkivetyä.

Erilaiset viemäriongelmat

Tukokset ja hajuhaitat ovat yleisimpiä viemäriputkien ongelmia. Putkitukoksista johtuvat vesivahingot ovat yleisiä ja niiden aiheuttamat kosteusvahingot laajoja ja kalliita. Säännöllisellä viemärihuollolla voidaan ennaltaehkäistä tukoksia ja ylläpidetään viemäreiden toimivuutta.

Viemärihuolto
Viemärihuoltaja

Ajankohtainen 15-20 välein

Viemärit suositellaan kuvautettavan ja huollettavan 15-20 vuoden välein. On kuitenkin yleistä, että esimerkiksi 70-luvulla rakennetun kiinteistön viemäreitä ei ole huollettu tai kuvattu koskaan. Tämä johtuu siitä, että ennaltaehkäiseviä viemärihuoltoja on alettu tehdä Suomessa enemmän vasta viime vuosien aikana kaluston kehittymisen ja talojen ikääntymisen seurauksena.

Sopii jokaiseen kiinteistöön

Käyttämämme viemärihuoltokalusto on suunniteltu siten, että se soveltuu kaikenlaisten kiinteistöjen viemärihuoltoihin. Tehokas harjakone puhdistaa putket koko viemärin alalta ja pilkkoo kaiken orgaanisen jätteen pieniksi hiutaleiksi, jotka poistuvat veden ja pesuaineen mukana kunnan tai kaupungin viemäriverkostoon.

Hajulukot ja lattiakaivot

Viemärihuollon yhteydessä pesualtaiden hajulukot puhdistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan uusiin käteviin Smartloc-hajulukkoihin. Uusien sileäpintaisten ja ovaalinmuotoisten putkien veden virtaus paranee ja estää sakan kertymistä putkiin. Lattiakaivot avataan, puhdistetaan ja desinfioidaan. Valurautaisiin lattiakaivoihin porataan uusi huoltoreikä, joka tulpataan kumitiivisteellä. Kaikkiin lattiakaivoihin asennetaan lisäksi kätevä verkkosuoja, joka estää esimerkiksi hiusten kertymisen putkistoon.

Kattava dokumentointi

Perusteellisen harjauksen yhteydessä varmistetaan putkiston puhtaus viemärikameran avulla. Kun viemäriputki on todettu puhtaaksi, suoritetaan lopullinen koko putkiston viemärikuvaus. Kuvauksesta tallentuu video, joka myös jää asiakkaan muistitikulle myöhempää käyttöä varten. Puhtaasta putkistosta pystytään kattavasti tarkistamaan viemärin todellinen kunto ja arvioimaan mahdollisia riskitekijöitä.

Viemärikuvaus
Omakotitalo, huoleton asuminen

Huoletonta asumista

Viemärihuollon jälkeen kodin omistajalle jää luotettava kuva oman viemärinsä kunnosta. Asumismukavuus paranee kun viemärit vetävät nopeasti ja hajuhaitat poistuvat. Myös viemäristä kuuluva pulputtava ääni poistuu. Viemärihuollolla varmistat viemärin toimivuuden pitkälle tulevaisuuteen ja vältät odottamattomien yllätysten syntymisen.

Viemäriputken käyttöikä kasvaa

Säännöllinen viemärihuolto jatkaa kaikkien putkien käyttöikää. Orgaaninen viemärijäte muodostaa mädäntyessään syövyttävää rikkivetyä, joka aiheuttaa valurauta- ja betoniputkille korroosiota. Tämä aiheuttaa kymmenien vuosien aikana putken syöpymistä, jolloin riski suuremmasta viemäriongelmasta kasvaa. Muoviselle viemäriputkelle orgaaninen rikkipitoinen viemärijäte ei aiheuta syöpymistä, vaan tiivisteiden kovettumista ja halkeilua. Kovasta kuormituksesta johtuen muovisen viemäriputken tiivisteet saattavat olla täysin kovettuneet ja haljenneet jo 20 käyttöiän jälkeen.

Pyydä maksuton viemärikuvaus ja -kartoitus