RAKENNUSLIIKKEET JA LVI-URAKOITSIJAT

Laki velvoittaa tarkastamaan jätevesilaitteiston tiiveyden

Työmaalla suoritettavat viemäriverkostojen kuvaukset takaavat sen, että asennusten laatu vastaa laissa säädettyjä vaatimuksia viemäriputkien tiiveydestä. Kun kaikki tehdään ja tarkastetaan huolellisesti jo rakennusvaiheessa, vältytään ylimääräisiltä kuluilta ja säästetään aikaa.

Viemärit täytyy tarkastaa asennuksen yhteydessä

Uuden viemärin käyttöönottokuvaus

Kun uutta viemäriverkostoa ollaan asentamassa, tulisi se kuvauttaa kaksivaiheisesti. Näin saadaan varmistettua, että viemäriputkien asennus on tehty vaatimusten mukaisella tavalla, eikä putkiston sisään ole jäänyt mitään sinne kuulumatonta.

Ensiksi kuvaus tehdään ennen valuutöiden suorittamista, jotta mahdolliset asennusvirheet ja muut ongelmat havaitaan ajoissa, eikä pintoja jouduta purkamaan esimerkiksi huonon putkiliitoksen tai porausreiän korjaamiseksi. Näin toimiessa säästyy sekä aikaa että rahaa, kun mahdolliset virheet voidaan heti korjata.

Seuraava kuvaus suoritetaan vielä ennen viemärien käyttöönottoa. Jos putkien sisältä löytyy tässä vaiheessa esimerkiksi rakennusjätettä, huuhdellaan putki parhaan toimintavalmiuden varmistamiseksi.

Viemärin käyttöönottokuvauksesta jää asiakkaalle kirjallinen raportti, joka vahvistaa, että viemäriverkosto on asennettu vaatimusten mukaisesti ja se on valmiina käyttöön.

Viemärikameralla saadaan luotettavaa tietoa putkiston kunnosta
Viemärikameran käyttö vaatii tarkkuutta

Kuvaus tehtävä huolella

Sisäpuolinen viemärikuvaus vaatii kuvaajalta erityistä huolellisuutta. Kuvaaminen pitää suorittaa kameraa rauhassa käyttäen. Mikäli kameraa vedetään putkessa liian nopeasti voivat esimerkiksi putkeen poratut reiät jäädä havaitsematta.

Viemärikameran laadulla on suuri merkitys, kuinka tarkasti putkessa olevat vauriot näkyvät. Esimerkiksi putken läpi menevää sähköjohtoa voi olla hankala tunnistaa huonolaatuisella kameralla.

Videot kuvauksesta talteen

Viemärikuvauksen yhteydessä jokaisen kuvatun putken videot voidaan nimetä, tallentaa ja lähettää asiakkaalle. Näin putkista jää asiakkaalle dokumentit ja niitä voidaan tarkastella jälkikäteen.

Palvelumme hyödyt urakoitsijoille

  • Tarkastamme asennusten laadun ja viemäreiden kunnon luotettavasti
  • Tarkastuksella piilevän ongelman riski katoaa
  • Paikannamme viemäriverkoston osat puolestanne
  • Selkeät raportoinnit
  • Pitkäaikainen ja luotettava kumppani
  • Asiakastyytyväisyys palveluihimme on huippuluokkaa
Dokumentointi sisältää kuvamateriaalia viemäreistä

Viemäripalvelut työmaalle

Täytä alla oleva lomake ja pyydä tarjous viemäreiden tarkastuskuvauksesta. Voitte tilata palvelun myös soittamalla asiakaspalveluumme numerossa 020 730 4430.

Pystymme tarvittaessa reagoimaan myös nopeaan kuvaustarpeeseen. Halutessanne voimme myös tehdä sopimuksen useamman kohteen kuvaamisesta etukäteen sovitulla hinnalla.