ISÄNNÖITSIJÄT

Isännöitsijä

Isännöitsijän rooli on tärkeä taloyhtiön johtamisessa ja talouden hallinnassa. Työnä se on vastuullista ja hoidettavien tehtävien lista on pitkä. Koska isännöitsijän työhön kuuluu paljon erilaisia tehtäviä ja se on luonteeltaan kiireistä, haluamme tehdä siitä helpompaa lievittämällä työkuormaa siellä, missä pystymme.

Akvatek on kumppaninne kaikissa kiinteistöjen viemäriasioissa. Kartoitamme puolestanne kiinteistön viemäriverkoston nykyisen kunnon, huolto- ja korjaustarpeet, sekä tarjoamme niihin sopivaa ratkaisua. Suoritamme työt aina huolellisesti jokaisen kohteen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Asiantuntijoimme käytössä ovat alan parhaat työvälineet ja menetelmät. Tarkistamme työmme laadun aina kuvaamalla viemärit.

Vältä akuutit ongelmat riskikartoituksella

Viemäreiden tilanne selviää ainoastaan katsomalla miltä niiden sisällä näyttää. Riskikartoitus kannattaa tehdä varsinkin, jos viemäreiden toimivuudessa on ollut ongelmia.

Viemäreiden riskikartoituksessa tutkimme taloyhtiön viemäreiden tilanteen viemärikameralla kuvaamalla, sekä tarkistamalla vesikalusteiden, kuten hajulukkojen kunnon. Kartoitus tehdään kolmessa erillisessä huoneistossa esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen viemäripisteistä.

Viemärikuvauksen lisäksi riskikartoitus sisältää myös vesikalusteiden kuntoarvion. Tarkastuksen tulosten perusteella voidaan ennakoida ja välttää viemäreiden aiheuttamat ongelmat tai vahingot.

Riskikartoituksessa selvitetään viemärin kunto

Viemäreiden riskikartoituksesta asiakas saa raportin, joka sisältää kirjallista ja kuvallista tietoa havainnoista. Riskikartoituksen perusteella ei voida tehdä arviota viemärin rakenteellisesta kunnosta tai käyttöiästä, vaan se vaatii aina kokonaisvaltaisen huoltotyön ja dokumentoinnin.

Viemärien riskikartoituksen sisältö

 • Havainnot tukoksista ja kertymästä putkistossa
 • Vesikalusteiden kuntoarvio
 • Havainnot järjestelmän puutteista ja ongelmista
 • Huolto- ja saneeraustöiden tarpeellisuuden ja ajankohdan arviointi
 • Selkokielinen raportti valokuvineen
Dokumentointi sisältää kuvamateriaalia viemäreistä
Viemärihuolto pidentää kaikkien putkien käyttöikää

Säännöllinen viemärihuolto ylläpitää viemäreiden toimivuutta

Ennaltaehkäisevän viemärihuollon tärkeyteen on herätty Suomessa vasta viime vuosina kaluston kehittymisen ja kiinteistöjen ikääntymisen seurauksena. Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan vasta vahingon sattuessa. Pahimmassa tapauksessa tämä tarkoittaa laajoja vesivahinkoja. Viemärihuolto suositellaan toteuttavan 10-15 vuoden välein, mutta useiden ikääntyvien kiinteistöjen viemäreitä ei kuitenkaan ole koskaan huollettu.

Akvatekin viemärihuolto ennaltaehkäisee viemäreiden erilaisia ongelmia kuten tukoksia ja niiden aiheuttamia vesivahinkoja, sekä ylläpitää viemäreiden toimivuutta. Jos viemäreissä on toistuvia ongelmia tai niiden kunto ja tulevaisuuden toimenpiteiden ajankohta halutaan selvittää, kannattaa ne huoltaa. Viemäriverkoston kaikkien osien todellinen kunto voidaan arvioida luotettavasti ainoastaan puhdistetusta viemäristä.

Huolletun viemäriputkiston käyttöikä kasvaa, sekä kiinteistön arvo nousee. Tulevaisuuden korjaustarpeet ja niiden ajankohta saadaan arvioitua luotettavasti ja taloyhtiölle jää aito kuva kiinteistön viemäreiden kunnosta. Todisteeksi huollosta jää videokuvaa viemäreistä ja kirjallinen raportti. Lisäksi asukkaat saavat oppaan viemärien hyvään ylläpitoon.

Toimimalla viisaasti ja ajoissa säästät rahaa ja hermoja tulevaisuudelta. Taloyhtiösi saa mielenrauhaa ja huoletonta asumista, vuosiksi eteenpäin.

Perusteellinen viemärin puhdistus paremmalla lopputuloksella

Yleensä viemärit puhdistetaan käyttämällä ilman- ja vedenpainetta. Nämä menetelmät eivät kuitenkaan ole ideaaleja toimintatapoja, sillä ne poistavat vain suuremmat viemäritukokset jättäen kertymät putkien seinämiin. Tästä syystä palvelun hyödyt ovat lyhytkestoisia. Näillä menetelmillä varomatta toimiessa saatetaan myös aiheuttaa lisäongelmia. Putken seinämään saatetaan vahingossa ampua reikä tai jo valmiiksi hauras putkisto voi halkeilla, joka saa sen tulvimaan. Usein putkea ei myöskään kuvata puhdistuksen yhteydessä, jolloin viemäriongelmien todellinen syy voi jäädä selvittämättä.

Harjakone on paras työväline viemäreiden puhdistukseen

Akvatek puhdistaa tukkeutuneet viemärit siihen parhaiten soveltuvalla menetelmällä. Käytämme viemärin puhdistuksessa harjakonetta, joka puhdistaa koko viemärin alan seinämiä myöten. Tällöin viemäri saadaan täysin puhtaaksi kaikesta sinne kerääntyneestä materiaalista. Käytämme painehuuhtelua ainoastaan tarvittaessa ja vain pohjaviemäriin raskaiden aineiden poishuuhteluun.

Viemärihuollossa viemärit myös kuvataan, jolloin ongelman aiheuttaja pystytään paikantamaan luotettavasti. Perusteellinen huolto takaa sen, ettei palvelua tarvitse olla heti tilaamassa uudelleen, vaan sen hyödyt kantavat vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää Akvatekin viemärihuollosta ja tilaa palvelu taloyhtiöön!

Palveluidemme hyödyt isännöitsijälle

 • Voit työssäsi keskittyä muihin asioihin, sillä huolehdimme viemäritöiden kaikista yksityiskohdista, kuten asukastiedotteista
 • Työt hoidetaan siten, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriöitä asukkaille
 • Huolto- ja kuvaustyöt eivät vaadi ennakkovalmisteluja asiakkaan toimesta
 • Selkeät ja kattavat dokumentit suoritetuista töistä, toimenpidesuositukset tulevaisuudelle
 • Kuvaamme viemärit aina töiden yhteydessä, jolloin ongelmakohdat oikeasti selviävät
 • Pitkäaikainen ja luotettava kumppani, asiakastyytyväisyys palveluihimme on huippuluokkaa
Huoltoautossa kulkee mukana kaikki tarvittavat työvälineet huoltotöihin

PALVELUT ISÄNNÖITSIJÖILLE

Lue kuvaukset tarjoamistamme palveluista alla olevista linkeistä. Palvelumme sopivat kaikenlaisille kiinteistöille.

Riskikartoitus
Viemärihuolto

Viemäripalveluiden tilaaminen

Täyttäkää alla olevaan lomakkeeseen kohteen esitiedot, niin olemme teihin yhteydessä.

Tilauksen voi myös tehdä soittamalla suoraan asiakaspalveluumme numerossa 020 730 4430 (Arkisin 9 – 16).