Miksi viemärikuvaus on maksuton? Tarvitsenko kuvausta, vaikka minulla ei ole ollut ongelmia viemärissä?

Erikseen tilattuna palveluna viemärikuvaus maksaa yleensä satoja euroja riippuen ajankohdasta ja kohteen sijainnista, sekä raportoinnin halutusta laajuudesta. Yksi kuvattu kohde vie ajoineen useita tunteja työaikaa, ja toimenpide vaatii erikoiskalustoa sekä asiantuntemusta. Miksi silti haluamme tehdä sen ilmaiseksi?

Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan usein vasta niiden ilmaantuessa. Huonosti vetävään keittiön altaaseen kaadetaan putkenavausainetta, tai akuuttiin ongelmaan tilataan loka-auto jäteliikkeestä. Putkenavausaine syövyttää aukon viemärissä olevaan kertymään, ja imuauto poistaa tukoksen ilmanpaineella. 

Yhteistä näille keinoille on, että ne on suunniteltu oireiden poistamiseen, eivätkä ne selvitä ongelmien syytä. Lähtökohtaisesti viemärit kannattaa kuvata säännöllisesti esimerkiksi viiden vuoden välein, jotta akuutteja tilanteita ei pääse syntymään.

Akvatekin tarkoituksena on ensin selvittää viemäreiden tilanne, ja sitten vasta tarjota mahdolliseen ongelmaan oikeanlaista ja pitkäaikaista ratkaisua – tai olla tarjoamatta, koska iso osa kohteista ei vaadi mitään toimenpiteitä. 

Viemärikuvauksilla voimme markkinoida huolto- ja sukitusosaamistamme, sekä saada uusia asiakkaita. Vastineeksi tarjoamme jokaiselle kodin omistajalle arvokasta tietoa viemäriputkistonsa kunnosta.

VARAA MAKSUTON VIEMÄRIKUVAUS TÄSTÄ